Eterinių aliejų garinimas energingui rytui ir ramiam vakarui

Eterinių aliejų garinimas energingui rytui ir ramiam vakarui

Naudoti eterinių aliejų difuzorių gana paprasta: tiesiog įpilkite vandens, įlašinkite eterinių aliejų, paspauskite mygtuką ir mėgaukitės nuostabiu jo skleidžiamu aromatu. Bet eterinių aliejų difuzijos grožis yra tas, kad kiekvienas gali tai daryti šiek tiek kitaip ir jo skleidžiamą aromatą pritaikyti prie savo poreikių ir kasdieninių ritualų. 

Kvapai turi ypatingą galią suteikti mūsų erdvei tinkamą emociją. Kai kurie žmonės laiko difuzorius prie lovos, taip praturtindami savo miego ritualą, kiti naudoja difuzorių žvalesnei ryto pradžiai. Ar tai būtų ramus knygos skaitymas, ar energingas stalo žaidimų vakaras, tinkamai parinktas eterinių aliejų aromatas padeda mums įsijausti į tai ką šiuo metu darome. 

Štai keletas įkvėpimo pavyzdžių, kaip galite pradėti derinti eterinių aliejų aromatus prie savo asmeninių ritualų:

Rytinis ritualas žvalumui

Mėgstame, kai rytą pradedame nuo gaivinančio kvapo. Į eterinių aliejų receptą, kuris mus pakelia ir išjudina dienos pradžioje, paprastai įeina koks nors citrusinis kvapas, pavyzdžiui, bergamotės, ir koks nors įžeminantis kvapas, pavyzdžiui, eukalipto. Galite pažaisti ir susikurti savo mišinį naudodami atskirus eterinius aliejus arba, kad būtų lengviau, išbandyti šiuos mišinius:

Kad rytais difuzorius būtų kuo naudingesnis, pasirūpinkite, kad jis būtų vienas iš pirmųjų daiktų, kuriuos pasieksite atsikėlę iš lovos. Kad ši rutina būtų dar paprastesnė, galite iš vakaro paruošti difuzorių, kad ryte reiktų tik jį įjungti.

Žinoma, galite rinktis belaidį difuzorių, kurį paprasčiau paruošti (nereikia vandens) ir kurį galite nešiotis su savimi, kai blaškotės tarp vonios kambario ir kitų vietų.

Visi žinome, kad rytinė mankšta yra naudinga, tačiau taip pat žinome, kad tai lengviau pasakyti nei padaryti. Difuzoriaus paruošimas padeda mums įsibėgėti, nes tai yra paprastas dalykas, kurį galime atlikti ir išbraukti iš darbų sąrašo vos tik pabudus. Atlikę pirmąją užduotį ir gavę pirmąją laimės hormonų dozę, atlikti rytines treniruotes tampa kur kas lengviau. 

Galiausiai leiskite bergamočių ir eukaliptų kvapui stimuliuoti jūsų pojūčius, kai prausiatės ir rengiatės.

Vakarinis ritualas ramybei

Po produktyvios dienos visada turėtų sekti kokybiškas poilsis. Tačiau dėl įtemptos dienotvarkės ir užimto šeimyninio gyvenimo, atsipalaiduoti po ilgos dienos kartais gali būti iššūkis. Net jei ir turime šiek tiek laiko, jo gali neužtekti spėti visiškai atsijungti nuo kasdienių rūpesčių. 

Tokiomis akimirkomis nėra nieko geriau už atpalaiduojančio eterinio aliejaus kvapą, kuris padės lengviau nusimesti dienos naštą ir mus neraminančias mintis. 

Vienas iš popūliariausių atpalaiduojančių kvapų yra levandų eterinis aliejus. Jos gebėjimas nuraminti mūsų protą įrodytas daugeliu tyrimų. Kartu su levandomis taip pat rekomenduojame naudoti kelis lašus kedro arba smilkalų (frankincensas), galima dar labiau mus nuraminti. Kaip ir ryto mišinio atveju, galite žaisti ir sukurti savo mišinį naudodami atskirus eterinius aliejus arba, kad būtų lengviau, išbandyti šiuos mišinius:

Dažnai manome, kad miegas prasideda ir baigiasi lovoje, tačiau įrodyta, kad atpalaiduojanti vakaro rutina gali padėti greičiau užmigti ir apskritai pagerinti miego kokybę

Kai kvapai užpildo mūsų erdvę, mėgstame šį laiką išnaudoti aktyviai užsiimdami atpalaiduojančia veikla. Tokiu būdu mes pranešame savo kūnui, jog diena baigėsi ir atėjo laikas pailsėti. 

Meditacijos seansas, karšta vonia ar tiesiog geros knygos skaitymas - yra daugybė būdų paruošti savo kūną ateinančiai nakčiai. Svarbiausia, kad šis atsipalaidavimas būtų tikslingas ir padėtų mūsų protui šiek tiek "atsijungti" nuo kasdienių rūpesčių. 

Na, jeigu po viso to norisi dar labiau užtikrinti miego kokybę, rekomenduojame išmėginti sunkią antklodę. Apie jas skaitykite daugiau čia.

Grįžti į tinklaraštį

Rašyti komentarą

1 4