Gua Sha akmuo - kas tai ir kaip naudotis šiuo veido masažuokliu?

Gua Sha akmuo - kas tai ir kaip naudotis šiuo veido masažuokliu?

Šiame straipsnyje skaitykite:

  1. Trumpai apie Gua Sha ir jo istoriją
  2. Gua Sha privalumai ir poveikis veido odai
  3. Kaip juo naudotis
  4. Apie skirtingus Gua Sha kristalus

Gua Sha akmuo, kas tai?

Gua Sha yra plokščias veido ir viso kūno masažams skirtas įrankis, kuris dažniausiai būna pagamintas iš tam tikro kristalo, tokių kaip rožinis kvarcas, opalitas (mėnulio akmuo) ir avantiurinas. Nors Gua Sha akmuo ir su juo susijęs veido masažavimas ir skulptavimas susilaukė didelio dėmesio vakaruose ganėtinai neseniai, jo istorija kur kas senesnė.

Niekas negali tiksliai pasakyti kada žmonės pradėjo juo naudotis, tačiau yra žinoma, jog Gua Sha pirmą kartą paminėtas kinų medicinos vadove “Sha Han Lun” - 220 metų po Kristaus. Žinoma, tais laikais Gua Sha buvo naudojamas (ir yra naudojamas iki šių dienų) kaip terapinis gydymo įrankis kovoti prieš įvairius negalavimus ir skausmus. Tai paaiškina “Gua Sha” pavadinimą, kurį išvertus į lietuvių kalbą reiškia „skausmo nubraukimas“.

Tradiciniuose viso kūno Gua Sha masažuose pagrindinis dėmesys buvo skiriamas žmogaus Chi energijai. Chi energijos subalansavimas, pasak šios procedūros praktikantų, padeda kovoti prieš uždegimus, kurie yra daugelio su lėtiniu skausmu susijusių būklių priežastis. Manoma, kad odos paviršiaus trynimas padeda išskaidyti šią energiją ir tokiu būdu mažina uždegimą ir skatina gijimą.

Nors Gua Sha vis dar yra naudojamas terapiniuose viso kūno procedūrose, šiais laikais dauguma žmonių naudoją jį kaip veido odą stimuliuojantį grožio įrankį.

Gua Sha akmens privalumai ir poveikis veido odai

Naudojant „Gua Sha“ masažuojama veido oda ir taip stimuliuojama kraujotaka, dėl kurios aktyvumo odoje padidėja deguonies ir naudingųjų medžiagų. Stimuliuojami lygieji odos raumenys taip pat skatina limfodrenažą, kurio metu pašalinamos organizmui nereikalingos medžiagos. Gua Sha masažas veido odai yra tarsi mankšta, kuri padeda palaikyti ir stiprinti jos sveikatą. Jo poveikis taip pat siejamas su:

  • Kolageno gamybos skatinimu
  • Smulkių linijų ir raukšlių mažinimu
  • Odos paburkimo ir uždegimo mažinimu
  • Tamsių ratilų mažinimu
  • Laikinu odos stangrinimu
  • Odos skaistinimu
  • Veido kontūrų ryškinimu
  • Veido raumenų atpalaidavimu

Limfodrenažas, kraujotaka ir oda. 

Jūsų limfinė sistema nuolat dirba ir padeda pašalinti organizme susikaupusias atliekas. Sveika, aktyvi limfinė sistema tam naudoja natūralius lygiųjų raumenų audinių judesius. Gua Sha masažas padeda stimuliuoti šiuos raumenis ir taip skatina natūralų limfodrenažą.

Sveikai odai būtinas deguonis, vanduo ir daug kitų maistinių medžiagų. Visos šios naudingosios medžiagos atkeliauja per kraują. Masažo metu atsiradęs spaudimas „stumdo“ odoje esantį kraują ir tokiu būdu stimuliuoja šį natūralų procesą.

Kaip naudotis Gua Sha?

Kitaip nei tradiciniai viso kūno masažai, veidui skirti Gua Sha ritualai yra paprasti ir nereikalauja jokių ypatingų žinių. Tačiau, norint pilnai išnaudoti jo teikiamą naudą, yra keletas dalykų, kuriuos vertėtų žinoti.

Tinkamai paruoškite veidą

Tinkamas veido paruošimas ne tik užtikrins geresnius rezultatus bet ir apsaugos veido odą nuo netyčinio pertempimo.

Pirmiausia, nuplaukite veidą savo pasirinktu prausikliu ir nusausinkite.

Antra, ant delno užlašinkite kelis lašus veido aliejaus ir paskirstykite jį po delnų plotą.

Trečia, paskirstykite aliejų ant veido ir kaklo srities, kur bus atliekamas Gua Sha masažas.

Veido aliejus yra būtinas norint išvengti mėlynių, todėl nebijokite panaudoti šiek tiek daugiau, jei jaučiate, jog Gua Sha sunkiai slysta odos paviršiumi.

Neskubėkite ir nepersistenkite

Gua Sha masažas neturi tam tikro judesių eiliškumo, todėl ar pradėsite nuo kaklo ar kaktos, nedaro jokios įtakos galutiniam rezultatui.

Kad būtų paprasčiau, pradedant galite vadovautis aukščiau esančia judesių ir krypčių diagrama arba apačioje esančiu vaizdo įrašu. Tačiau galiausiai, visas ritualas ir jame naudojami judesiai priklausys nuo jūsų poreikių ir sričių, kurias norite stimuliuoti.

Mūsų veido oda yra gana jautri bet kokiam fiziniam poveikiui, todėl naudojant Gua Sha būtina tai daryti iš lėto ir sąmoningai. Įsitikinkite, jog naudojate tinkamą aliejaus kiekį ir Gua Sha gana lengvai slysta per odos paviršių.

Įsitikinkite, jog Gua Sha laikote plokščiai jūsų odos atžvilgiu, o ne kampu. Tai padės apsaugoti odą nuo galimų nubrozdinimų.



Naudojimo trukmė ir dažnumas

Pradedantiesiems, Gua Sha rekomenduojama atlikti 1-2 kartus per savaitę, tačiau naudojimo dažnumas priklauso nuo jūsų odos tipo ir odos tolerancijos šiam metodui.

Kai labiau susipažinsite su Gua Sha procedūra ir geriau išmoksite naudoti techniką, turėtumėte siekti naudoti gua sha bent du-tris kartus per savaitę.

Ši procedūra yra saugi ir tinkamai atliekant, neturi jokių šalutinių poveikių. Dėl šios priežasties jūs galite ją atlikti taip dažnai kaip jums patinka.

Gua Sha poveikį galima pamatyti iš karto, tačiau tikrieji rezultatai atsiranda tik po pastovaus ir bent 3 mėnesius trunkančio naudojimo. Kaip ir sporto salėje, rezultatai reikalauja šiek tiek laiko.

Kuo skiriasi Gua Sha akmenų kristalai?

Tradiciniuose Gua Sha ritualuose didelis dėmesys skiriamas ne tik įrankiui, bet ir kristalui, iš kurio jis pagamintas. Nors kristalai nedaro įtakos Gua Sha kokybei, sakoma, jog kiekvienas iš jų spinduliuoja skirtingą energiją, kuri padeda žmonėms skirtingais būdais.

Rožinis kvarcas - ramybės kupinas kristalas, padedantis medituoti, apmąstyti ir skatinantis mylėti save. Žiūrėti rožinio kvarco Gua Sha 

Aventurinas - sėkmės ir sveikatos kupinas akmuo, kuris padeda išsklaidyti mus supančią neigiamą energiją. Žiūrėti aventurino Gua Sha 

Obsidianas - skleidžia ypatingą apsauginę energiją, kuri padeda susiremti su kiekvieno žmogaus viduje tūnančiomis neigiamomis mintimis. Obsidianas taip pat vadinamas vulkaniniu stiklu, nes jis susidaro iš greitai atvėsusios lavos. Žiūrėti obsidiano Gua Sha 

Sodalitas - dar vadinamas mėlynuoju "logikos akmeniu", skleidžia lengvą, ramią energiją, kuri išvalo protą, skatina giliai mąstyti ir išplečia gebėjimą daryti loginius sprendimus. Jis stiprina analizės, intuicijos, stebėjimo ir kūrybiškumo gebėjimus, stiprina savidiscipliną, efektyvumą ir organizuotumą. Žiūrėti sodalito Gua Sha →

Tigro akis -  simbolizuoja galią ir vidinę stiprybę. Tigro akies akmuo primena, kad reikia pasitikėti savo jėgomis, atsistoti šiek tiek aukščiau ir nustoti kliudyti sau patiems, nes visa reikalinga šviesa ir meilė jau slypi mūsų viduje. Žiūrėti tigro akies Gua Sha →

 

Grįžti į tinklaraštį

Rašyti komentarą

1 4