Kolagenas - kas tai ir kaip jis veikia

Kolagenas - kas tai ir kaip jis veikia

Kolagenas yra baltymas, randamas kauluose, raumenyse, odoje ir sausgyslėse bei sąnariuose. Jo pagrindinė funkcija yra palaikyti audinių formą ir struktūrą, kitaip sakant – kovoti prieš gravitaciją ir saugoti mūsų jaunystę, tiek išvaizdoje, tiek savijautoje.

Deja, prieš laiką mes lygus visi, tad kolageno mūsų organizmai pradeda gaminti mažiau sulaukus 30-ties. O jei dar mėgstame pasikaitinti saulėje po žalingais UV spinduliais, gyvename mieste nuolat prasilenkdami su tarša, kartas nuo karto sutraukiame vieną kitą cigaretę, savaitgaliais pasileidžiame plaukus bare ir mėgstame save pasiguosti saldumynais – tuomet kolagenas odai ir sąnariams yra ,,a must“ (privalomas).

Privalomas dėl to, jog visi šie faktoriai, o dar ir stresas bei sėdėjimas ilgas valandas prie kompiuterio taip pat daro įtaką kolageno gamybai. Gyvenimu mėgautis norisi, o sveikata ir grožiu reikia pasirūpinti. Kaip gerai, kad šiais laikais galime viską daryti vienu metu, paprastai ir efektyviai.

Taigi, kada ir kaip gerti kolageną?

Vartoti kolageną labai paprasta! Ryte ar vakare, vidury įtemptos darbo dienos ar prieš miegą – visai nesvarbu. Galite kolageno miltelius maišyti su vandeniu, sultimis arba įsimaišyti juos į savo rytinį sveikuolišką glotnutį. Jei sportuojate, galite vartoti kolageno maisto papildus po treniruotės, kadangi jis sudarytas iš amino rūgščių, kurios reikalingos raumenims. Galite jį valgyti netgi su maistu, kadangi dažniausiai sutinkama forma yra hidrolizuotas kolagenas. Ką tai reiškia? Kolageno baltymas yra suskaidomas į atskiras amino rūgštis, dėl to organizmas paprasčiau ir geriau virškina bei absorbuoja šias medžiagas. Didžioji dalis žmonių gerdami kolageno maisto papildus kasdien, pokyčius išvaizdoje pradeda pastebėti po 4-12 savaičių.

Jei odos pokyčiai yra jūsų troškimas, ko gero dažniau nei kolageną, internetuose ir ne tik sutinkate švytinčios odos pagalbininką – hialuroną. Su kuriuo jau tikrai esate įsigiję ne vieną serumą, kremą ar toniką. Tad jei maitinate odą iš išorės, svarbu ją pamaitinti ir iš vidaus. Hialurono rūgštis ir kolagenas – jūsų dream team‘as (geriausi draugai) siekiant optimaliausių rezultatų.

Ar kolageno papildus saugu vartoti nėščiosioms?

Kolageno baltymas yra saugus nėščiosioms, tačiau visuomet rekomenduojama pasitarti su savo gydytoju, dėl bet kokių papildų vartojimo ir dozuotės. Tyrimai rodo, kad nėščiosios moterys, kurios vartojo kolageną 8 savaites pasižymėjo pagerėjusiu odos elastingumu ir sumažėjusiu odos sausumu.

Kokie yra skirtingi kolageno tipai?

Jei jau svarstote įtraukti kolageną į savo kasdienybę, svarbu pažymėti, jog kolagenas gali būti skirtingų rūšių. Didžioji dalis rinkoje sutinkamų kolageno papildų yra gyvulinės kilmės, kuriuose naudojami jaučių ar žuvų produktai. Tačiau vis populiarėjant veganiškai kultūrai atsiranda produktų, kurie yra augalinės kilmės. Dažniausiai šie produktai subalansuoti taip, kad paskatintų natūralią kolageno gamybą, tai įvairūs vitaminų ir mineralų mišiniai.

Žinoma, stebuklingos piliulės suteikiančios mums amžiną jaunystę nėra, tačiau yra būdų, kurie skatina kolageno gamybą. Žodis, kurį dažniausiai girdime atėjus Naujiesiems arba artėjant vasarai – dieta. Turtinga baltymais, vaisiais ir daržovėmis, kuriuose gausu mineralų ir vitamino C. Kasdienėje mityboje taip pat turėtų būti gausu antioksidantų, kuriuos mums suteikia tokie prieskoniai kaip ciberžolė, rozmarinas, bazilikas arba žalioji arbata. Na ir žinoma, fizinis aktyvumas, sportas – sveikata, jau atsibodusi frazė, tačiau su greitėjančio gyvenimo įpročiais užimanti vis svarbesnę reikšmę mūsų savijautoje…

Svarbu paminėti, kad maisto produktai turi būti kuo natūralesni ir šviežesni, na o čia jau kita skaudi tema ir vėl atkreipianti dėmesį kokioje užterštoje toksinais aplinkoje mes gyvename. Negana to, taip kokybiškai maitintis turime kasdien, kad organizmas būtų aprūpintas reikiamu kiekiu kolageno ir kitų naudingų mums medžiagų.

Tad jei močiutė kasdien nepriruošia šaltienos, ar neišverda natūralaus sultinio sriubytės ir jūs patys visiškai nenorite praleisti savo gražiausią gyvenimo laiką virtuvėje yra išeitis. Kolageno papildai:

RevitalTrax kolageno kompleksas yra unikalus geriamasis patentuotų VERISOL® bioaktyvių kolageno peptidų ir kitų veikliųjų medžiagų mišinys, sukurtas gražesnei odos struktūrai. Įrodyta, kad jis maitina odą iš vidaus ir suteikia jai jaunesnę išvaizdą.
Pakuotės užteks 1-2 mėnesiui, o rezultatus pastebėsite jau po 4 savaičių.

Savaime suprantama, norint pasiekti optimalius rezultatus, svarbu į tikslą žiūrėti holistiškai. Sveikas gyvenimo būdas, papildai, subalansuota mityba papildyta reguliariais veido masažais garantuoja jaunatvišką išvaizdą. Veido savimasažas yra efektyvi priemonė, kurią galite atlikti savarankiškai namuose ir švytintis veidas bus svarbi priežastis nusišypsoti pažvelgus į veidrodį.

Jei mokslas ir galimybės leidžia padaryti daugiau dėl savo geros savijautos ir išvaizdos, kodėl gi neinvestavus į savo ritualus, kurie didina savivertę ir padeda sukaupti daugiau energijos gyvenimui.

Grįžti į tinklaraštį

Rašyti komentarą

1 4